Resepti Lunan pyynnöstä.
Minttusuklaaneliöt (ohjeessa muuten lukee että ruudut). Luultavasti Kotivinkistä peräisin.
175 g voita
200g taloussuklaata
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
3 munaa
1 levy maraboun minttukrokanttisuklaata
3 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
1 levy minttukrokanttisuklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita
1. Sulata voi ja taloussuklaa kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita suklaaseokseen sokerit ja suola.
3. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää munat suklaavoiseokseen.
4. Rouhi minttukrokanttisuklaa. Lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot taikinaan.
5. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä hieman raakaa.
6. Jäähdytä kakkulevy, mielellään seuraavaan päivään asti.
7. Paloittele kuorrutuksen minttukrokanttisuklaa kattilaan. Lisää kattilaan kerma ja voi.
8. Kuumenna ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.
9. Kaada kuorrutus kakun päälle ja nosta kakku viileään jäähtymään.
10. Leikkaa kakku ruuduiksi.
Arvatkaas vaan söinkö näitä juhlien jälkeen kilotolkulla aamiaiseks?
3 kommenttia:
Nam, kiitos. :D Pitää leipoa joku päivä.
Täytynee testata. :) Ps. voitko jo vaihtaa "taijan sivun" taijan blogiks :( viet kaikki mun kävijät! ;DDD
Hiii! Terveisiä sinne norjaan/missä ikinä tällä hetkellä lienetkään :) Näin sun viestin tänään, oli puhelin vähän hukkapiilossa.. öh. Ja kyllä, mun aurinkolasit on aika hotit. Hyvää loppureissua, keksitään jotain kivaa kun kaikki on ihan suomessa ;D Heipat!
Lähetä kommentti